HTML

Nucko's Blog Page

Friss topikok

  • Michal (CZE): That's a very nice city. Is it Buda or Pest? ;))) (2008.10.14. 14:27)
  • Agoston: Drikónál szebben én sem tudnám megfogalmazni, teljesen egyetértek vele. Talán még egy mondat a mi ... (2008.09.04. 12:02)
  • Drikó: Ne torj le baratom! A hetvegen sokat gondoltunk rad, es ha ez vigasztal olyan volt mintha ott lett... (2008.09.04. 08:44)
  • rgb: Koszuroer kateter? Ahh, tudom szivsebesznek jelentkeztel :D A fejfajas meg nem vagy vagy hanem ink... (2008.08.30. 17:00)
  • rgb: Mi történt? Merre voltál interjun, sikerült? (2008.08.28. 09:42)

2008.09.10. 19:59 N.

"I can be a shelf but I dream of being much more!"  -  Ez allt a cimken. Megkapta, igy lett a butorlapbol kisasztal!
Ennek eredmenyekeppen fel negyzetmeterrel csokkent a picinyke szobam hasznos alapterulete. Lassan ott tartok, hogy ha berohanok valamiert a szombamba, nem lesz helyem megfordulni es tolathatok kifele... De mar nagyon kellett egy kis asztal, mivel az agyban tanulas mindig ido elotti horpasztassal vegozodott. Mivel csak 82,5cm van az agyam es a fal kozott, keszitettem egy 82cm-es kisasztalt, nagyon kiraly lett! Annyira hogy fel sem akarok allni elole... lehet, hogy itt fogok aludni is :). Ja, a meretet egy A4-es papirlappal sikerult meghatarozni: 297mm.
Tegnap Vilit megkertem, hogy menjuk el a B&Q-ba, helyi OBI, mert el kellene hozni a butorlapot. Eleseszu volt a B&Q-s emberke, szavakbol is ertette mit akarok: butorlap, vagni, kell, de nagyon... na es persze boszen lobogtattam a mereteket tartalmazo kis fuzetem. Hozza onmetszo csavar, Eugene elektomos behajtoja es este mar talpra allt a dragasag. Olyan erzesem volt, mint amikor otthon csinaltam a butorokat...
Es hogy mert kellett DIY (Do It Yourself) modszer? Mert a legkisebb asztal is 89cm es 30 eruro. Ez pedig 82cm es 26 euro, Good deal! :)

Jovo hetfon Stephen, a fonokom, mar megint beszelni akar velem... lassan tobbet beszelek vele, mint anyammal... gyanus nekem a srac! Kivancsi vagyok mit akar. Vagyis tudom, el fogja mondani, hogy mennyire feleltem meg az Aldi altal tamasztott magas kovetelmenyeknek... kocsogok :)!

 

1-2 erdekes financialis dolog:
- keresetemnek kemeny 4,5%-t adozom le! Pontosabban tobbet, de ketfele adojovairas miatt, amit szinte mindenki megkap, a vegeredmeny az elobb emlitett lesz.
- 1kg toast kenyer ara 60c-tol kezdodik
- 1kg rizs 1,1E
- 6dl nagyon jo tejfol 1,54E
- 1kg marha daralthus kb 4E
- 1kg csirkemellfile 11
- 1kg teszta 1E
- 1l olaj 1E
- 6db tojas 1,5E
- 1 doboz corn flakes 1,5E
- uveges szosz tesztara, riszre 1E
- hagyma, krumpli, gyumolcsok kiloja 70c-1E
- 2l fincsi tej 1,65E
- 1kg trapistaszeru sajt 8E
-  6 doboz ihato sort mar 7E-ert megkapni
- ...es a kedvenvcem a 99c-es nutella utanzat, ami kb 90%-ig olyan mint az igazi. A baj csak az, hogy most mar egyszere, kenyer nelkul nyomok be egyet :) A vegere mar soknak erzem, de olyan finom :)!
 

Mindig van valahol gyumolcs akcio, akkor odaig teker az ember :) Persze ezeket az arakat nem mindig veszi eszre az ember elsore, meg van hogy a negy shop-bol kel osszevalogatni. De szerintem akkor sem veszes, foleg nem a fizetesekhez kepest.

 

A setalo utcat jarva nagyon sok, a kezeben tablat tarto vagy magan viselo emberrel lehet talalkozni. Ezek 80%-a magyar! Nem mondom, hogy nem csinalnam, mert mar megtanultam, hogy soha ne mond, hogy "soha", de a fenenek sincs kedve egesz nap kint allni esoben, szelben az utcan, orankenti 6 eruroert. Es ha oszinte akarok lenni, erdekes arca is van 1-2 honfitarsunknak. De nem akarok palcat torni felettuk, egyreszt mert kulsobol ne iteljen az ember, masreszt mert ott van Bogi! Ot mar emlitettem asszem. Negy ev fosuli utan, a sikeres nyelvvizsga erdekeben, otthon hagyva egy viszonylag jo melot, O is tart tablat! Angol tudasa alapjan nem lehetne eladni, de csak reszmunkaidos melot talalt a mekiben. Mellette kapcsolatban all egy 1-2 napos/oras alkalmankent munkat kozvetito ceggel es vegul pedig, ha kell, kint all az utcan es tartja azt a kib*szott tablat... Le a kalappal az ilyen emberek elott!
Nem egy embertol hallottam mar, hogy az angolt folyekonyan beszelo, - vagy meg mas nyelvet is - diplomaval rendelkezo emberek kenytelenek sarkon fordulni, mert nem kapnak munkat. Nem mernokit, meg takaritoit sem! Akad hirdetes amire lehet palyazni, de sokkal tobben vannak azok, akik jelentkeznek is...
 

Ezert tenyleg mondhatni azt, hogy szerencsem van! Es egyre jobban erzem magam itt :). Bar a szeptember 1. ota tarto szinte folyamtos esozes, mar kezd egy kicsit sok lenni, pedig ez meg csak a kezdet...

 

u.i.: Zsuzsi, koszi a langos receptet! Mar csak kefirt es elesztot kell szereznem hozza :)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nucko.blog.hu/api/trackback/id/tr31657708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása